Mobil Super 3000 X1 5W40: препоръки по използване на моторното масло

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Синтетично моторно масло Mobil Super 3000 X1 5W40 е предназначено за леки автомобили, микроавтобуси и лекотоварни автомобили.Течността е универсална - идеална за всички видове двигатели, независимо от вида на използваното гориво.

Маслото се характеризира с отлични смазочни свойства, ниски отпадъци и способност да поддържа производителност през целия си експлоатационен живот.

За производителя и продукта

Производителят на масло Mobil Super 3000 X1 е американският концерн Exxon Mobil Corporation.Създаден е през 1999 г. в резултат на сливането на две корпорации - Exxon, чиято история започва през 1859 г., и Mobil.

Основните производствени мощности на съвременната компания се намират в САЩ.Най-голямата рафинерия в Европа, ExxonMobil, се намира във Франция (полуостров Нормандия), двигателни масла за страните от СНГ се произвеждат във Финландия и Турция.

Предвид строгите стандарти за качество, които са в сила в Европейския съюз, слуховете, че качеството на смазочните материали, произведени в различните фабрики, са различни, са безпочвени.

Mobil Super 3000 X1 5W40 е напълно синтетично двигателно масло, формулирано с набор от разработени добавки за производителност.

Това е универсален продукт подходящ за всички двигатели, както бензинови, така и дизелови, включително с директно впръскване и турбокомпресор.

Символът «W» в маркировката на маслото указва на неговата всесезонност. Работните температури на продукта варират от -30 до +40 °С.

Основни свойства на продукта са представени в таблица по-долу.

Преимущества Mobil Super 3000

Масло Mobil Super 3000 X1 5W40 почиства добре двигателя от вредни отлагания - въглерод и утайки, а също така предотвратява образуването на нови замърсители.

Смазочната течност има отлични антиокислителни свойства, а антифрикционните и свойства помагат за намаляване на вибрациите и шума по време на работа на двигателя.

Маслото е устойчиво на температурни падове, поддържа стабилен вискозитет и други декларирани свойства независимо от сезона.

Mobil Super 3000 X1 5W40 има нисък разход на угар и не съдържа токсични вещества, способни да нанесат вреда на здравето на човека.

Машинни и редукционни масла

Toва масло, както и други продукти от семейство Мобил Супер 3000, отлично е спечелило пазара на ГСМ, защото осигурява:

 • Надеждна защита на двигателя при повишени температури
 • Смазване на детайлите на двигателя даже при студено пускане
 • Чистота на силовия агрегат в продължение на целия експлоатационен срок
 • Защита на двигателя от преждевременно износване

Препоръки по използване

Mobil Super 3000 X1 5W40 запазва свойствата си независимо от условията на работа – дали е тихо движение в града, шофиране с чести спирания или интензивен трафик по магистралата.

ExxonMobil препоръчва Mobil Super 3000 X1 за:

 • Бензинови и дизелови двигатели на леки автомобили, джипове, малотонажни камиони, микроавтобуси
 • Силови агрегати без филтри за твърди частици (DPF)
 • Мощни двигатели с повишени работни характеристики
 • Двигатели с турбо и пряко впръскване на гориво

Собствениците на стари автомобили отбелязват прекомерните почистващи качества на състава, които не винаги имат положителен ефект върху състоянието на силовия агрегат.Това означава, че Mobil Super 3000 X1 е предназначен за по-модерни модели.

Когато избирате масло, винаги проверявайте ръководството за вашия автомобил – то съдържа всички свойства, които трябва да притежава оптималната смазка за вашия двигател.

Допуски и спецификации

Масло Mobil Super 3000 X1 съответства на спецификация API SJ/SL/SM/SN/CF; ACEA A3/B3/B4.

Благодарeние на високото качество и отлични експлоатационни показатели продукта е получил следните одобрения:

 • GM-LL-B-025
 • MB 229.3
 • VW 502 00
 • VW 505 00
 • Porsche A40
 • BMW Longlife-01
 • Renault RN0710
 • Renault RN0700
 • Peugeot/Citroën Automobiles B71 2296
 • PSA B71 2296
 • АВТОВАЗ (автомобили LADA)

Как да отличим оригинала Mobil Super от фалшификата?

Първо следва да се обърне внимание на тубичката.

Оригиналнaтaтара на Mobil Super 5W40 е лъскава, сива, състои се от 3 части, зоната на запояване на които е направена под формата на триъгълник.Цветът на фалшивата кутия е непрозрачен, няма триъгълна зона.

На фотото по-долу в ляво е представен оригинал, а вдясно – фалшива тубичка на Mobil Super.

Зъбите на капачката на оригиналната туба са вътре. Ако се виждат – пред вас е фалшификат.

Задният етикет на истинското масло едвойно, горният слой лесно се отлепва.Текстът под него е ясен, контрастен, добре четим - което не може да се каже за качеството на печат върху фалшив продукт.

Споените шевове на тубичките и дъното на оригиналната туба са изпълнени акуратно, шевовете на фалшивата тара могат да бъдат остри и скъсани.

Този уебсайт използва бисквитки  за да подобри услугите ни. Моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките и с Декларацията за поверителност преди да продължите.