ТАИФ-СМ възобновява производството на масла на полиалфаолефинова основа

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

В 2003 година ПАО «Нижнекамскнефтехим» и ПАО «Татнефт» въвели в експлоатация производствен комплекс по производство на смазочни материали в Нижнекамск. През април 2019 година завода бил купен от Групата компания ТАИФ. Почти веднага започнала мащабна модернизация на предприятието, която била проведена в рекордни срокове.

Двигателни масла

Первата партия продукция излязла през декември 2020 година. В 2021 година ООО «ТАИФ-СМ» поставила пред себе си мащабна задача по пускането на нов бренд на пазара. Компанията планира производство и реализация на около 9 хил. тона смазочни материали и същото количество базови масла от IV група.

Към 2024 година ТАИФ-СМ планира да премине годишна производствена отметка от 20 хил. тона масла, а към 2025 – да изкупи арендованите мощности.

Установяването на голям обем производство на смазочни материали на основа на полиалфаолефин ще позволи на компанията да заеме водеща позиция в премиум сегмента на синтетичните масла.

През 2021 г. ТАИФ-СМ планира поне да удвои дистрибуторската си мрежа, да засили присъствието си в Сибир, Далечния изток, както и в арктическите региони.

На конференцията за базови масла и смазочни материали в ОНД, която ще се проведе в Москва през май 2021 г., представител на компанията ще направи презентация относно възобновяването на производството на PAO масла за автомобилния и индустриалния сектор.

Този уебсайт използва бисквитки  за да подобри услугите ни. Моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките и с Декларацията за поверителност преди да продължите.