Масло Кикс 5W-30. Oтзиви

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Моторните масла на марката Kixx не могат да се нарекат добре познати и мегапопулярни. Въпреки това, те вече са спечелили своята ниша на пазара на смазочни материали - благодарение на висококачествения състав и съответствието с характеристиките, декларирани от производителя.

Поради по-малката си разпознаваемост бренда Kixx (Кикс) по-малко вероятно да се фалшифицира и поради това привлича много собственици на автомобили.

Нека разгледаме по-отблизо един от най-популярните продукти на Kixx в Русия - маслото Kixx 5W-30. Ние даваме неговите характеристики, предимства и недостатъци, както и редица отзиви, в които собствениците на автомобили изразяват мнението си за този материал.

За производителя на масло Kixx

Моторните масла Kixx се произвеждат от южнокорейския концерн GS Oil. Започва дейността си с пускането на първата частна петролна рафинерия през 1967 г.

Днес GS е един от лидерите на корейския пазар на смазочни материали. От 1999 г. компанията започва активно да популяризира своите продукти в други страни. Япония, Китай, Пакистан станаха най-големите му потребители. В Южна Корея има 3500 сервизни станции с марка GS.

Моторните масла Kixx от GS са одобрени от международни сертификати SAE, API, ACEA, ILSAC, ISO 9001. Редовно се доставят на Hyundai Motors, Kia Motors, GM Daewoo, Volvo Construction Equipment, POSCO и др.

Основни характеристики на Кixx 5W-30

Кixx 5W-30 се произвежда от напълно синтетично базово масло и комплекс от високоефективни присадки, намаляващи зависимостта на вискозитета от температурата.

Основни характеристики на Кixx 5W-30:

 • Вискозитетен индекс: 154
 • Кинематичен вискозитет при 100 С: 10.82
 • Алкално число: 7,85
 • Киселинно число: 1.36
 • Сулфатна пепел: 0,88
 • Пламна температура: +242 °С
 • Температура на застиване: -46 °С
 • Съдържание на сяра: 0,172

Маслото съдържа пакет от добавки Chevron Oronite, добавки против износване на базата на фосфор и цинк, калциеви почистващи добавки. Съдържа органичен молибден за намаляване на триенето и подобряване на горивната ефективност.

Използването на моторното масло Кикс способства за повишаване дълготрайността на двигателя и икономия на разход на гориво благодарение на намалената загуба на триене.

Балансираният състав на продукта и наличието на активни почистващи добавки намаляват образуването на бутални газове и поддържат двигателя чист, осигурявайки максималната му мощност.

Поради доста ниската точка на течливост за хидрокрекинг, маслото Kixx 5W-30 може безопасно да се използва през зимата в сибирските региони. Термичната стабилност на смазката при високи температури обещава дълъг експлоатационен живот.

Поради ниската си пепел и много ниско съдържание на сяра маслото образува по-малко абразивни отлагания.

Кixx 5W-30 удовлетворява стандарта SN/GF-5/RC/CF, преминало е екологична сертификация в Корея, одобрено е от Ford и Chrysler FF.

Маслото може да се нарече универсално. Подходящо е за всички превозни средства с бензинови двигатели, включително тези, оборудвани с двоен разпределителен вал над главата, електронно впръскване на гориво и изменяема фаза на газоразпределението. Може да се използва за четиритактови бензинови двигатели на мотоциклети и спортни автомобили.

Положителни и отрицателни свойства

Сред главните преимущества на моторното масло Кixx 5W-30 следва да се отбележат:

 • Доволно нисък разход
 • Способност да се икономиса гориво
 • Широк диапазон на работни температури
 • Оптимален и стабилен вискозитет
 • Повишена устойчивост на окисление
 • Ниска летливост
 • Добри миещи свойства
 • Достъпна цена

Като недостатъци някои автомобилисти отбелязват наличието на фалшиви копия на Kixx. Въпреки това, рискът от получаването им, в сравнение с други фалшифицирани масла, е изключително нисък.

Отзиви на автособственици

« Вярвам, че маслото Kiks 5w30 е най-доброто в своя клас. Колата ми никога не е давала сигнал за бедствие нито през лятото, нито през зимата. ».

«Съвсем наскоро преминах на масло Kixx5w30 от Mobil 1. Всички отзиви, които бях чувал за него преди бяха добри и това ме привлече. Изобщо не съжалявах, не забелязах разликата, освен в цената. Също така изглеждаше, че колата ми стана по-икономична за консумация на гориво, докато всички детайли остават без сажди. Очевидно това се дължи на добавките, за които са говорили други шофьори.».

«През зимата, когато температурата е много ниска, колата пали изключително лошо. Когато преминах към маслото Kixx, веднага усетих разликата. При -15 градуса колата тръгва без никакви проблеми, въпреки че я зареждам с 92-ри бензин, който напоследък стана много зле. Колата издържа добре и лятото, въпреки че понякога температурата беше + 35 градуса».

«Най-важното нещо в маслото за мен е икономията на гориво. Всяка скъпа смес защитава добре двигателя, но има проблеми с ефективността. Когато си купих Ford, консултантът посъветва Кикс. Приех съвета и го купих. Почти веднага забелязах, че на същата цена новата ми кола спестява значително повече. Но изобщо няма въпроси относно шума и износването. И цената е приемлива».

«Универсален консуматив. Специално ще отбележа: от маслата, които съм пробвал, с това имам най-малко угар. За цената е много задоволително, но все още не разбирам дали има разлика между тези, които са произведени преди 15 и сегашните? Канистрите изглеждат различно, но изглежда, че това е просто ребрандиране. Но не е важно. Основното е, че работи чудесно. Освен това не отнема много, рядко добавям 100-200 мл».

Търсене в магазина

Количка

Обща сума:   0.00 ЛВ
Към количката

Този уебсайт използва бисквитки  за да подобри услугите ни. Моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките и с Декларацията за поверителност преди да продължите.