Категории продукти

ПРОМОЦИИ

Лубрика Tурбо Дизел 15W40 - 1 л.
Лубрика Tурбо Дизел 15W40 - 1 л.
5.04 лв.


Лубрика DOT 4 - 0.45 л.
Лубрика DOT 4 - 0.45 л.
4.50 лв.


Лубрика Tурбо Дизел 10W40 - 1 л.
Лубрика Tурбо Дизел 10W40 - 1 л.
7.08 лв.


Лубрика ATF Dexron - 18 л.
Лубрика ATF Dexron - 18 л.
78.73 лв.


Лубрика Супер бензин 10W40 - 1 л.
Лубрика Супер бензин 10W40 - 1 л.
7.08 лв.


Лубрика Супер плюс 10W40 - 1 л.
Лубрика Супер плюс 10W40 - 1 л.
7.08 лв.


ВходDesigned by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Предварителни филтриращи системи ПДФ Печат Е-мейл

В случаи, когато специалната техника се експлоатира в особено тежки условия, характеризиращи се с висока запиленост (кариери, кални пътища, селско стопанство) преди стандартните въздушни филтри се използват въздушни циклонни филтри (предочистители). Основна функция на такива въздушни филтри – да отстранят от постъпващия въздух големите и определена част от малките частици, за сметка на което рязко нараства ресурса на основния въздушен филтър.

В лабораториите на Donaldson са проведени тестове за ефективност на различни системи предварителни циклонни филтри, дали следните резултати:

Ефективност на предварителния филтър в %

Експлоатационен срок на основния въздушен филтър в %

0 %

100

70 %

200

85 %

300

94 %

400

96 %

600

Циклонният филтър е способен да повиши експлоатационния срок на основния филтър от  2 до 6 пъти! По този начин циклонния филтър се явява не само много ефективно средство за повишаване качеството на филтрирания въздух, но и дава възможност за значителна икономия за сметка на удължения експлоатационен срок на основния въздушен филтър.

Този тип филтри са от серията PVH, PLH, PBH, Strataclone и TopSpinтм. Преимущество се явява възможността да се използват на всякакви модели специална техника и търговски транспорт, възможност за установяване на филтъра в процеса на експлоатация.

Най-прости са филтрите от серията PVH. Те могат да бъдат монтирани вертикално или хоризонтално и имат степен на филтрация до 75%.

По-напреднала и съвременна разработка на Donaldson сер явява предварителните филтри Strataclone, предназначени за обществения транспорт и осигуряващи филтрация до 80%. Работата на такива филтри се основава на технология от активни циклонни елементи, ефективността на която не зависи от пространственото положение. При това самия елемент може да се събира в пакети със всякакъв размер, конфигурация и пропусквателна способност.

Предварителните филтри от серията PLH, са предназначени за специална техника, и имат по висока степен на филтрация – до 90%.  Отличителна особеност се явява възможността за работа на системата, като отделя пепелта. Това става, като се използва енергията на изгорелите газове на двигателя.

Специално за облекчаване на визуалния контрол при предварителна филтрация за лека и средна специална техника, Donaldson е създадел серията циклонни филтри PBH. Основна особеност на тази иконом-серия се явява прозрачната колба, която позволява визуално да се контролира степента на замърсяване и навреме да се отделя натрупаната пепел. Степента на филтрация се колебае в пределите 80-85%.

TopSpinтм се явява най-съвременното семейство за  предварителна филтрация Donaldson. Корпусът е произведен от удароустойчива прозрачна пластмаса. Въздухът постъпва във филтъра от долу през наклонени отверстия, благодарение на което възниква циклонален ефект. При това частиците пепел се притискат към външните стени на корпуса. Ефективността на филтъра значително се повишава от встроена турбина външните лопатки, на която се въртят с висока скорост, придавайки на отеснените към външната стена на корпуса замърсени частици  допълнителен импулс (турбината се върти по-бързо от частиците в потока), което води до още по- голямо ускорение и отстраняване.

В резултат се достига рекордна за предварителна циклонална филтрация степен на чистене – от въздуха се отделя над 99% тежък прах (размери от 20 мкм и нагоре) и 85% от останалата пепел.

Комбинираните циклонални филтри се произвеждат в един корпус с основните въздушни филтри и се установяват на техника, още на конвейера в процеса на производство.Те се отличават с висока надеждност и степен на филтрация.

Комбинираните циклонни филтри STG Donaclone™ се явяват едни от най- разпространените в света циклонни филтри за тежка специална техника. Те са способни да отстранят до 95% от замърсителите до попадането на основния въздушен филтър. Освен това отсъствието на движещи се детайли и в конструкцията правят този филтър толкова надежден и дълготраен, че той не изисква смяна в течение на целия експлоатационен срок на  техниката.

В системата STB Strata™ предварителния циклонен филтър е монтиран не под, а над основния и използва циклонни елементи активен тип не зависещи от ъгъла и наклона на филтъра. Освен това се реализира автоматична филтрация (т.е. не се изисква ръчно да се отделя натрупаната пепел).

Встроените филтри от серията Vacuator™ и Alexin™ съвместяват в един корпус предварителната циклонна филтрация с ефективност до 85% и основен филтър. Основно преимущество на тези модели се явява тяхната компактност, което позволява да се монтират такива филтри на най- различни модели специална техника и обществен транспорт.

Концептуалният филтър от серията PSD, използващ технологията PowerCore™ в основен и защитен филтърен елемент, има встроен предварителен циклонен филтър Strataclone, ефективността на които може да варира в пределите 80-94% в зависимост от наличието на система за автоматично отстраняване на пепел.

Използват се в: Liebherr, Caterpillar, Komatsu, Terex, Hitachi, Case New Holland, John Deere, КамАЗ, Volvo, M.A.N., Scania, Fiat, Deutz, Perkins, Detroit Diesel, Demag, Mitsubishi, МТЗ, Renault, DAF, ERF, Freightliner, Cummins, Wirtgena, Vogele, Ham, Bomag и други.

 

 

 

 

 

Търси продукт

Вашата кошница

VirtueMart
Кошницата Ви е празна.

Последни продукти

Антифриз концентрат G-12+
Антифриз концентрат G-12+
8.40 лв.
Антифриз концентрат GM-72 - 1 кг.
Антифриз концентрат GM-72  - 1 кг.
3.84 лв.

Реклама

Препоръчано:
Школа ИНТЕНЗИВ
Езиково и компютърно обучение на високо ниво.
Онлайн езиково обучение
Изучавайте в удобно за вас време от дома си
Интернет зоомагазин
Интернет зоомагазин
Габровският портал
Информация за града, много снимки, фирмена информация, реклама.
Зоомагазин
Най-добрият зоомагазин в Габрово
Ерозийни и CNC машини
Нови и втора употреба машини, гаранционен и извънгаранционен сервиз, резервни части.