Категории продукти

ПРОМОЦИИ

Лубрика Tурбо Дизел 10W40 - 1 л.
Лубрика Tурбо Дизел 10W40 - 1 л.
7.08 лв.


Лубрика Супер плюс 10W40 - 1 л.
Лубрика Супер плюс 10W40 - 1 л.
7.08 лв.


Лубрика Супер бензин 10W40 - 1 л.
Лубрика Супер бензин 10W40 - 1 л.
7.08 лв.


Лубрика DOT 4 - 0.45 л.
Лубрика DOT 4 - 0.45 л.
4.50 лв.


Лубрика ATF Dexron - 18 л.
Лубрика ATF Dexron - 18 л.
78.73 лв.


Лубрика Tурбо Дизел 15W40 - 1 л.
Лубрика Tурбо Дизел 15W40 - 1 л.
5.04 лв.


ВходDesigned by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Филтри за охлаждащи системи ПДФ Печат Е-мейл

Системите за течно охлаждане на двигателите днес са най-разпространени поради високата ефективност и устойчивост на условията в околната среда. Както и всяка друга система на двигателя, охлаждащата система има детайли, подложени на износване, които се увеличават при наличието в охлаждащата течност на различни замърсявания, а така също във връзка с нейните собственни химически свойства.

Към най-разпространените фактори износващи охлаждащите системи на двигателя се отнасят: ръжда, котлен камък, кавитационна точкова корозия, абразивно замърсяване, разпенване на охладителя, силикатни остатъци. Тези фактори водят до повреди на помпите в охлаждащите системи (корозия на лопатките), радиаторите (запушване на каналите), стените на цилиндрите (износване на охлаждащите повърхности) и др.

Donaldson се явява един от малкото в света разработчици и производител на филтри за охлаждащи системи на двигатели, способни да се борят със всички тези явления.

За правилното функциониране на охлаждащите системи се осигурява качественна охлаждаща течност, която зависи от чистотата на водата, концентрацията на антифриза и наличието на достатъчно количество кондиционери (намаляващи корозията и кавитационните ефекти). Затова филтрите за охлаждащи системи значително се отличават от другите по качество на филтриращия материал.

Donaldson изпозлва за филтрация на охлаждащи системи специални материали- обработени синтетични смоли, които повишават еднородността и устойчивостта. Смолите отстраняват раздуването на влакната, възникващи в резултат на контакт с вода, и предотвратяват запушването на филтъра. Основен материал – целулоза. Ефективност на филтрацията – 95% за частици с размер 40 мкм.

Освен това, филтрите на охлаждащите системи Donaldson съдържат химически активни елементи - присадки, смегчаващи водата и поддържащи неутрално рH ниво. Тези елементи във вид на гранули са разположени в доланата част на филтъра и се използват дълго време, позволявайки значително да се увеличи периода на сервизно обслужване.

В резултат стандартните филтри Donaldson за охлаждащи системи на двигателя имат период на използване до 3 000 моточаса, или над 12 месеца. За това време филтъра подава в охлаждащата система количество присадки с еквивалент на 48 зареждания с течни присадки. Корпусът е с повишена устойчивост, антикорозионна обработка и качественни уплътнители гарантиращи надеждността и дълготрайността на филтъра.

При използване на филтър за охлаждаща течност с присадки Donaldson се препоръчва 2 пъти в годината да се тестува охлаждащата течност за химичен състав и да се сменя филтъра 1 път в годината. За тестване се изпозлва специален комплект, позволяващ в течение на няколко минути леко да се проведат всички необходими действия.

Всички филтри за охлаждащи системи Donaldson са изпълнени в неразглобяем корпус тип spin-on, което повишава удобството при сервизно обслужване. За случаи, когато конструкцията на охлаждащите системи няма наличие на филтър, Donaldson произвежда монтажни комплекти, позволяващи леко да се свали двигателната установка на филтриращата система.

 

 

 

Търси продукт

Вашата кошница

VirtueMart
Кошницата Ви е празна.

Последни продукти

Антифриз концентрат G-12+
Антифриз концентрат G-12+
8.40 лв.
Антифриз концентрат GM-72 - 1 кг.
Антифриз концентрат GM-72  - 1 кг.
3.84 лв.

Реклама

Препоръчано:
Школа ИНТЕНЗИВ
Езиково и компютърно обучение на високо ниво.
Онлайн езиково обучение
Изучавайте в удобно за вас време от дома си
Интернет зоомагазин
Интернет зоомагазин
Габровският портал
Информация за града, много снимки, фирмена информация, реклама.
Зоомагазин
Най-добрият зоомагазин в Габрово
Ерозийни и CNC машини
Нови и втора употреба машини, гаранционен и извънгаранционен сервиз, резервни части.