Категории продукти

ПРОМОЦИИ

Лубрика ATF Dexron - 18 л.
Лубрика ATF Dexron - 18 л.
78.73 лв.


Лубрика DOT 4 - 0.45 л.
Лубрика DOT 4 - 0.45 л.
4.50 лв.


Лубрика Tурбо Дизел 15W40 - 1 л.
Лубрика Tурбо Дизел 15W40 - 1 л.
5.04 лв.


Лубрика Супер бензин 10W40 - 1 л.
Лубрика Супер бензин 10W40 - 1 л.
7.08 лв.


Лубрика Супер плюс 10W40 - 1 л.
Лубрика Супер плюс 10W40 - 1 л.
7.08 лв.


Лубрика Tурбо Дизел 10W40 - 1 л.
Лубрика Tурбо Дизел 10W40 - 1 л.
7.08 лв.


ВходDesigned by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Видове смазвания ПДФ Печат Е-мейл

Газово смазване - смазване, при което разделените повърхности на триещите се детайли, намиращи се в относително движение се осъществява с поток от газ.

Течно смазване - смазване, при което разделените повърхности на триещите се детайли, намиращи се в относително движение се осъществява от течен смазочен материал.

Твърдо смазване - смазване, при което разделените повърхности на триещите се детайли, намиращи се в относително движение се осъществява от твърд смазочен материал.

Хидродинамично смазване - смазване, при което разделянето на триещите се детайли се осъществява в резултат от хидродинамично налягане, възникващо в течността при относително движение на повърхностите.

Хидростатично смазване - смазване, при което разделянето на триещите се детайли , намиращи се в относително движение или покой се осъществява от течност постъпваща в хлабина между повърхностите под налягане.

Гранично смазване - смазване, при което триенето и износването между повърхностите, намиращи се в относително движение се определя от свойствата на повърхностите на двата материала.

Полутечно (смесено) смазване - смазване, при което се осъществява частично хидродинамично и частично гранично смазване.

Циркулационно смазване - смазване, при което смазочния материал след преминаване пред триещия се материал отново се подава към него по механичен способ.

Ресурсно смазване - едноразово смазване на възли с определен ресурс.

Едноразово проточно смазване - смазване, при което смазочния материал периодично или непрекъснато се подава към триещата повърхност и не се връща в смазочната система.

Смазване под налягане - смазване, при което смазочния материал се подава към триещата повърхност под налягане.

Смазване с потапяне - смазване, при което триещата повърхност частично, постоянно или периодически  е потопена във вана с течен смазочен материал.

Пръстеновидно смазване - смазване, при което смазочния материал се подава към триещата повърхност пръстеновидно, увличащо в завъртането и вал. (Смазването може да се осъществи свободно или закрепен на вала пръстен).

Капково смазване - смазване, при което към триещите се повърхности се подава течен смазочен материал във вид на капки през равни интервали от време.

Смазване с маслен филм - смазване, при което смазочния материал се подава към триещите повърхности във вид на мъгла, образувано, като смазочния материал се подава в струя от въздух или газ.

Смазване чрез набиване -  смазване, при което течния смазочен материал се подава към триещата повърхност с помощта на допиращо се с него поресто тяло, притежаващо капилярни свойства.

Фитилно смазване - смазване, при което течния смазочен материал се подава към триещата се повърхност с помощта на фитил.

 

Търси продукт

Вашата кошница

VirtueMart
Кошницата Ви е празна.

Последни продукти

Антифриз концентрат G-12+
Антифриз концентрат G-12+
8.40 лв.
Антифриз концентрат GM-72 - 1 кг.
Антифриз концентрат GM-72  - 1 кг.
3.84 лв.

Реклама

Препоръчано:
Школа ИНТЕНЗИВ
Езиково и компютърно обучение на високо ниво.
Онлайн езиково обучение
Изучавайте в удобно за вас време от дома си
Интернет зоомагазин
Интернет зоомагазин
Габровският портал
Информация за града, много снимки, фирмена информация, реклама.
Зоомагазин
Най-добрият зоомагазин в Габрово
Ерозийни и CNC машини
Нови и втора употреба машини, гаранционен и извънгаранционен сервиз, резервни части.