Трансмисионни масла Ликви Моли за обслужване на скоростни кутии от всякакъв тип

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Смазочните матеиали Liqui Moly са широко представени на пазара и са добре известни на автособствениците.

Едно от основните предимства на Liquid Moli е най-широката гама от синтетични, полусинтетични и минерални масла за трансмисии и хидравлични системи на автомобили.

Създаването на единна хидравлична течност за всички производители на автомобили е невъзможно, поради което специалистите на компанията са разработили редица продукти, отчитайки изискванията за намален работен вискозитет, производителност при изключително ниски температури, както и съвместимостта на хидравличните течности със специфични материали на хидравличните системи.

Широката гама от продукцията дава възможност точно да се подбере трансмисионно масло Ликви Моли под конкретен модел МСК.

Сфера на използване

 Съвременният пазар на превозни средства поставя доста високи изисквания към производителите на консумативи, включително трансмисионни течности. Концернът Liqui Moly произвежда масла за всички видове трансмисии, което му позволява да покрие почти всички нужди на сегмента на услугите.

Маслата Ликви Молли за използване в механични скоростни кутии имат минерална, синтетична или полусинтетична основа. Всички те са преминали необходимите тестове и имат сертификати, потвърждаващи съответствието им с международните стандарти.Всички трансмисионни масла съдържат добавки, които осигуряват висока устойчивост на стареене и щадящо отношение към конструкционните  материали на трансмисиите.

Синтетично моторно масло премиум клас за тежконатоварени дизелови двигатели на товарни автомобили.
Производител: Total
92.40 ЛВ
Моторно масло от ново поколение, специално разработено за двигатели PEUGEOT и CITROEN.
Производител: Total
95.04 ЛВ
Сред течностите Ликви Моли за АСК се отделят масла за хидромеханични автоматични СК, вариаторни кутии и автоматични кутии с двоен съединител.

Като се има предвид, че хидромеханичната скоростна кутия е най-обширният клас автоматични скоростни кутии, Liqui Moly разполага с най-широката гама от течности за този тип трансмисия.

Маслата Ликви Моли за CVT кутии са универсални, т.е. съвместими с болшинството модели съвременни вариатори, с бутащ и теглещ ремък.

Предселективните автоматични кутии се считат за най-перспективни АСК. Маслата за тях работят по аналогия с течностите за механични трансмисии, но се различават по точно определен коефициент на триене и по-добри свойства на разсейване на топлината. Много производители произвеждат автоматични трансмисии с двоен съединител, но повечето от тях са сходни по дизайн, а Liqui Moly е съвместим с всички устройства.

Преимущества на Liqui Moli

 Гамата от трансмисионни масла Liqui Moly е доста обширна, всеки тип течност се характеризира с набор от уникални експлоатационни свойства. Всички продукти Liquid Moly са щателно тествани в лабораторни и полеви условия и отговарят на международните стандарти за качество. Богатият набор от добавки и модификатори гарантира адаптирането на течностите за пренос Liquid Moly за всяка техника.

Цялата продукция е представена в удобна пластмасова тара с различен обем.

Големият опит от използване на трансмисионни масла Liqui Moly позволява да се отделят общите достойнства:

 • Съществено намаляване на триенето на детайлите на кутиите и намаляване на износването и
 • Качествена защита на възлите на трансмисиите от корозия
 • Предупреждение за прегряване на кутията
 • Осигуряване на леко превключване на предавките
 • Отсъствие на разпенване в процеса на работа

Най-популярни трансмисионни масла Ликви Моли: област на приложение и особености

Тъй като продуктовата гама на компанията е много обширна и продължава да расте, ще дадем описание на характеристиките и приложенията на най-популярните масла Liqui Moli за различни видове трансмисии.

Масла за МСК и хипоидни редуктори

 • Top Tec MTF 75W-80 се препоръчва за използване в МСК на болшинството известни автопроизводители. Тази течност се използва в кутии от механичен тип, в агрегати на отбор мощност и в разпределителни кутии. Top Tec MTF 75W80 се отличава с икономичен разход на гориво, отлични антикорозионни свойства, устойчивост на големи натоварвания.
 • Getriebeoil 85W-90 – минерално всесезонно трансмисионно масло клас GL4 за МСК на товарни и леки автомобили. Произвежда се с използване на висококачествени базови компоненти и комплекс от добавки, които осигуряват безпроблемна работа на кутии с всички видове конусни и цилиндрични зъбни колела.
 • Hochleistungs-Getriebeoil 75W-80 – синтетично нисковискозитетно трансмисионно масло за механични и роботизирани преселективни скоростни кутии. Осигурява бързо включване и изключване на фрикционните съединители, оптимално функциониране на хидравличните сервозадвижвания, висококачествено смазване на синхронизатори, зъбни колела и други трансмисионни части. Притежава добри антиокислителни свойства, устойчивост на стареене.
 • Hochleistungs-Getriebeoil 75W-90, 80W90 – синтетични трансмисионни масла от клас GL-4 / GL-5 за ръчни скоростни кутии, включително тези, комбинирани с крайното задвижване, и скоростни кутии на задвижващи оси на леки автомобили. Те осигуряват прецизно превключване на предавките, ефективно предпазват частите от корозия и износване, имат отлични температурно-вискозитетни свойства и могат да се използват при силно натоварени трансмисии.
 • Hypoid-Getriebeoil 80W-90, 85W-90, 85W-140- минерални трансмисионни масла за хипоидни скоростни кутии на задвижващи оси на леки и товарни автомобили.Осигуряват надеждна защита на частите от износване. 80 W-90 има подобрени свойства при ниска температура, 85W-140 е подходящ за тежки работни условия.
 • Hypoid-Getriebeoil TDL 75W-90 – полусинтетична течност, предназначена за пълнене на ръчни скоростни кутии на автомобили и тежки превозни средства, в скоростни кутии и трансферни кутии. Притежава широк диапазон от работни температури, качествено предпазва трансмисионните части от износване, осигурява ясно и бързо превключване на предавките.

Масла за АСК и хидроусилватели

Маслото за автоматична трансмисия Liqui Moly има много предимства, включително висока устойчивост на стареене и окисляване, ниско пенообразуване и оптимални характеристики на вискозитет и температура. ATF от Liquid Moli осигуряват стабилна работа на устройствата и в широк температурен диапазон при всякакви, дори изключително високи натоварвания.

Top Tec ATF – най-обширната гама хидравлични течности Ликви Моли за АСК, включваща следните масла.

1100 - универсална хидравлична течност на базата на HC-синтетични масла за автоматични и ръчни трансмисии, както и сервоуправление и допълнителни приставки.

1200 – синтетична универсална течност с широк спектър от използване. Подходяща за автоматични трансмисии от европейско, американско и азиатско производство, както и серво задвижвания (сервоуправление), при които се препоръчва използването на течности с подходящо ниво на качество.

1300 – минерална хидравлична течност за използване в агрегати от предишни поколения (автоматични скоростни кутии, кормилни механизми със серво механизми и др.) и някои съвременни трансмисии на селскостопанска техника.

1400 CVT – универсална синтетична течност за повечето CVT трансмисии с метален колан или плaстична верига.

1600 – синтетична течност с иновационни присадки за съвременни 7-степенни АСК, а така също напо-стари 5 и 6-степенни кутии. Разработена специално за използване в Mercedes-Benz.

1700 – напълно синтетично ATF за автоматични трансмисии и хидравлични системи (подемни механизми, забавители и др.) в търговски и офроуд превозни средства.

1800 – синтетична универсална течност с нисък вискозитет за широк спектър от приложения за най-новите поколения автоматични трансмисии от европейско, американско и азиатско производство.

1800 R – универсален нисковискозен червен флуид за широк спектър от приложения за най-новите поколения автоматични трансмисии от азиатско, американско и европейско производство.

1900 – специална синтетична течност със специален пакет присадки за нови 7-степенни АСК на Mercedes-Benz.

Освен това трансмисионните масла от серията Top Tec ATF, остават търсени-  ATF III HC и ATF Dexron II D. Първата синтетична течност се използва в автоматичните трансмисии в леките автомобили на повечето японски и корейски производители.

Минералното масло ATF Dexron II D се използва за автоматични и ръчни трансмисии, както и хидравлично сервоуправление от предишни поколения, при което се препоръчва използването на течности Dexron II.

Този уебсайт използва бисквитки  за да подобри услугите ни. Моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките и с Декларацията за поверителност преди да продължите.