С какво моторното масло Total Quartz Ineo ECS 5W30 e по-добро от другите

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Моторно масло Total Quartz Ineo ECS 5w30 – висококачествен материал, създаден на основа иновационни синтетични технологии.

Първоначално това смазочно средство е било разработено от концерна Total по задание от автопроизводителя Peugeot/Citroen за бензинови и дизелови двигатели с филтри за твърди частици.

Многогодишното сътрудничество на Total с водещия японски концерн Toyota довело до подписване на договор за доставка на масла Total Quartz Ineo и за този автопроизводител.

Описание и област на приложение на масло Total Quartz Ineo ECS 5w30

В абревиатурата ECS е зашифровано основното преимущество на Total Quartz Ineo – екологичност. Продуктът се произвежда с отчитане на Системата за контрол над изпускащите замърсяващи вещества в атмосферата (Emission Control System), което способства за намаляване на количеството изхвърлени въглеродни газове и сажди в околната среда.

Моторното масло Total Quartz Ineo ECS 5w30 се явява напълно синтетично, затова се отличава с добри антифрикционни свойства и повишена устойчивост.

Еискозитетният класс 5W30 обозначава всесезоност на маслото и широк диапазон на неговите работни температури (-35… +30 °С).

Total Quartz Ineo ECS 5w30 съхранява вискозитет при високи температури през лятото, а зимата при минусови показатели не става по-малко течливо. Това гарантира, че двигателя на автомобила ще стартира във всяко време на годината и при най-различни годишни условия.

Моторното масло Total Quartz Ineo е разработено с отчитане изисквания, предявени за двигатели на автомобили Peugeot и Citroen. Освен това, то отговаря на всички препоръки на Toyota.

Тотал Инео 5w30 може да се използва за болшинството бензинови и всякакви дизелови двигатели – както съвременни, така и предишни поколения.

Не по-млако успешно, в сравнение с леките автомобили, масло  се е утвърдило и при обслужване на средна търговска техника.

Total Quartz Ineo ECS 5w30 се характеризира с понижена пепелност, затова отлично подхожда за ДВГ с филтри за твърди частици. Ниското съдържание на сулфатна пепел, сяра и фосфор способства за поддържане чистота и работоспособност на системата за допълнителна очистка на изгорелите газове.

Моторното масло Total Quartz Ineo ECS 5w30 може да се използва във всякакви, в това число най-тежки условия на експлоатация: в градски режим старт-стоп, с чести спирания и последващо движение по светофари; при максимална мощност и обороти на двигателя на автомагистрали; на междуградски трасета с не винаги качествено пътно покритие.

Най-добре маслото проявява своите качества при експлоатация на автомобила в тежки условия, осигурявайки максимална защита на детайлите на двигателя от прегряване и преждевременно износване. Благодарение на високите миещи свойства смазочното средство ефективно почиства вътрешните повърхности на ДВГ от продукти от окисление, изгаряне и други отлагания. Всичко това позволява значително да се увеличи експлоатациония срок на двигателя. При това вида на горивото, на който работи силовия агрегат, няма значение.

Технически характеристики

Вискозитетът на маслото Total Quartz Ineo ECS 5w30 при +40 °С и +100 °С по стандарт ASTM D 445 съставлява 63,48 и 10,6 мм2/с съответно, вискозитетният индекс по ASTM D 2270 – 157. Плътността при +15 °С – 853,6 кг/м3. Пламната температура според стандарта ASTM D 92 и температурата на течливост по ASTM D 97 съставляват +234 и -36 °С съответно.

Продуктът се продва в съдове с обеми 1л, 4л, 5л, 60л, 208л.

Одобрения, допуски и спецификации

Маслото Total Quartz Ineo ECS 5w30 съответства на международния стандарт ACEA C2, има одобрения от автопроизводителите PSA PEUGEOT & CITROEN B71 2290, отговаря на техническите изисквания на TOYOTA.

Може да използва за такива модели автомобили, като Honda, Hyundai, Iveco, Peugeot, Suzuki SX4, Toyota Corolla.

Преимущество на маслото Total Quartz Ineo ECS 5W30

Моторното масло Total Quartz Ineo има немалко преимущества, сред които:

 • Отлични смазващи способности
 • Добра течливост и бързо равномерно разпределение даже при старт на студен двигател
 • Високо ниво на защита на детайлите на ДВГ от износване, корозия и образуване на вредни отлагания
 • Понижена сулфатна пепел, ниско съдържание на фосфор и сяра – за сметка на това се поддържа чистота на филтрите за финни частици и другите системи за очистка на изгорели газове, увеличен срок на безпроблемна служба
 • По-малко съдържание на металосъдържащи присадки в сравнение с другите масла
 • Същественна икономия на гориво – до 6 % в момента на стартиране на двигателя и до 3,5 % по време на движение на автомобила
 • Ниско ниво на изхвърляне на въглероден газ и твърди частици в атмосферата, което благоприятно влияе на състоянието на околната среда
 • Поддържане чистота на двигателя за сметка на предотвратяване образуването на вредни отлагания, а така също съдържание на миещо-чистещи и диспергирщи присадки
 • Стабилност на свойствата и дълготрайност даже в най-тежки условия на експлоатация.
 • Съответствие със стандарта АСЕО

Автовладелците, използващи това масло за обслужване на двигателя, отбелязват неговото европейско качество и напълно приемлива цена.

Благодарение на намаленото ниво на съдържание на вредни вещества в съвкупност с отлични технически характеристики и способност да се икономиса гориво маслото Total Quartz, произвеждано по системата ECS, се грижи не само за автомобила, но и за околната среда, намалява се количеството вредни вещества в атмосферата.

Как да определим фалшификата?

Да гарантира истиността на маслото може само лабораторна експертиза, но някои външниепризнаци на оригиналния продукт може да се забележат още при покупка:

 • Плътен, но гъвкав пластмасов съд - при натискане бързо приема предишната си форма
 • Гладки и равни ръбове
 • Отсъствие на петна масло и следи от отваряне (капачката плътно прилепва към защитния пръстен)
 • Равен и здраво залепен етикет (без мехурчета, гънки, лепило)
 • Качествено отпечатан, без драскане и намазани части, текст на няколко езика, не съдържащ граматически грешки
 • Задължителна информация на етикета: вискозитетен клас, производител, артикул или код на продукта, дата на наливане, допуски и спецификации.

Този уебсайт използва бисквитки  за да подобри услугите ни. Моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките и с Декларацията за поверителност преди да продължите.