Видове масла Газпромнефт

Маслото Газпромнефт е един от лидерите на пазара на смазочни материали. То отговаря на всякакви изисквания на автомобилната техника, товарните машин и промишлено оборудване, които се експлоатират в различни условия.

История на компанията

За производството на смазочни материали отговаря дъщерното предприятие ПАО "Газпром нефть" – "Газпромнефть – смазочные материалы". То е създадено на 26 ноември 2007 года с цел повишаване ефективността на бизнеса на смазочни материали на главната компания.
В 2009 година бил придобит завода за производство на смазочни материали в италианския град Бари, а така също се открили представителства в Белорус и Рим. В 2010 година били произведени първите продукти под бренда G-Energy. В това време започнало и строителството на нефтопреработвателния комплекс по смесване, наливане и опаковане на масла в гр. Омск. 
Към 2011 година се открил филиал на компанията в гр. Санкт-Петербург и представителство в Република Казахстан. Това не само станало сериозен и мощен тласък в разширението на производството и реализацията на продукцията, но и позволило започването на корабни масла.

Gazpromneft Chain Oil

В 2012 година се открил първия етап от Омския нефтопреработвателен завода и започнала реализацията на глобална програма по поддръжка на автоспорта. В същата година Омския НПЗ бил признат от Световната асоциация на нефтопреработващите компании (WRA) за най-добър нефтопреработващ завод в Русия и страните от ОНД.
В 2013 година на пазара се появила обновената гама от продукти с бренд Gazpromneft. В 2014 година се открил втория етап от Омския нефтопреработващ завод и въведена в експлоатация автоматична станция по смесване на масла. Новите мощности позволили да се опаковат над 350 наименования продукция и едновременно да се съхраняват 10 хил. тона готови масла. Средното време на изготвяне на една партия материал било намалено до 4 часа. В 2015 година компанията станала участник в руската програма по импортзаместване.
Днес "Газпромнефть-СМ" е един от лидерите на пазара по производство на смазочни материали. Продукцията на компанията се изнася в на 50 държави по света.

Производство на масла

В състава на компанията "Газпромнефть – СМ" влизат 5 производственни мощности на територията на Русия, Италия и Сърбия.

Литол-24

Крупен на територията на РФ се явява Омския завод за смазочни материали. Тук се произвеждат бензин, дизелово гориво, газ, смазочни материали и други продукти на компанията. Предприятието е сертифицирано по много международни стандарти ISO: резултативен мениджмънт по качество, екологически мениджмънт, мениджмънт по охрана на труда и безопасност на производството, мениджмънт по качество за производителите на серийни и резервни части за автопромишлеността. Комплексът е снабден снай-съвременно оборудване.
В италианския град Бари е разположен един от големите НПЗ в Европа Gazpromneft Lubricants S.P.A. Неговата производственна мощност е 30000 тона масла годишно. В Сърбия, в град Нови Сад, който се явява икономически и промишлен център на страната се намира производствения актив ОАО "Газпромнефть" NIS a.d. В подмосковния град Фрязино е разположен Московския завод за смазочни материали с производствена мощност над 30000 тона готова продукция годишно.

Потребителски масла

Към потребителските масла се отнася продукцията за леки автомобили. Това са моторни и трансмисионни течности за леки автомобили, леки товарни автомобили и микроавтобуси, масла за двутактови и четиритактови бензинови двигатели и продукти за сервизно обслужване.

Моторните масла Газпромнефт са представени от гамата Super, Premium, Stanadart. Те са предназначени за използване в съвременни леки автомобили японско, американско, корейско и европейско производство. Моторното масло се използва в бензинови и дизелови двигатели, осигурявайки чистота, защита от износване и се отличават с високи експлоатационни характеристики.
Течностите за 2-тактови мотори са произведени на основа високоочистени базови масла с високоефективен пакет присадки. Те подхождат за различна мототехника, градински и ръчен инструмент, генератори, снегорини, водни мотоциклети и лодки.
Четиритактовите масла Gazpromneft се произвеждат от минерални масла. Те отговарят на всички съвременни изисквания на производителите на техника и оборудване и широко се използват в снегоходи, мотоциклети, генератори, дизелови и бензинови 4-тактови мотори, култиватори и други машини.
Трансмисионните масла Gazpromneft представляват съвременни работни течности за автоматични и механични скоростни кутии. Те съответстват на всички основни изисквания на производителите и даже превъзхождат някои от тях. Маслата имат увеличен експлоаъационене срок и високи работни характеристика, което се подтвърждава от одобренията на такива концерни, като ZF, MB, MAN, Voith, Volvo, BMW, General Motors и др.

Комерчески масла

Маслото Gazpromneft за комерческия сектор е предназначено за дизелови двигатели, извънпътна техника, шосейна техника и тежки камиони. Тук влизат и трансмисионни масла за автоматични и механични трансмисии на товарна техника и хидравлични течности.
Моторните масла за комерческия автотранспорт са предназначени за дизелови двигатели. Те се произвеждат от висококачественни базови масла с добавени специални присадки. В асортимента влизат следните течности- Diesel Premium, Diesel Prioritet, Diesel Extra, Turbo Universal, Gazpromneft HD. Тези масла ефективно намаляват износването на елементите на двигателите, имат намален разход на сажди, увеличен експлоатационен срок и устойчивост на химическа корозия.
Маслата от ГОСТ са сезонни и всесезонни течности, предназначени за дизелови двигатели на руска и западна техника. Те се използват във високофорсирани ДВГ с турбо, без турбо или мотори с невисоко турбо на кариерни самосвали, промишленни трактори, горска техника, дизелови генератори и друга техника.
Маслата за локомотивни и корабни двигатели са предназначени за обслужване на дизелови агрегати в локомотиви, кораби от речния и морски транспортен флот, стационарни, корабни и локомотивни дву и четиритактови агрегати. Те притежават висока устойчивост на окисление, надеждно защитават възли от износване и се отличават с високи миещи свойства.
Трансмисионните масла Газпромнефт осигуряват надеждна защита на автоматични и механични скоростни кутии, редуктори, хидростатични задвижвания на различна товарна техника. Те притежават нужната студиустойчивост, препятстват образуването на пяна и осигуряват плавна работа в течение на целия експлоатационен срок.
Хидравличните течности се използват в селскостопанска, пътно-строителна и друга специална техника. Те се произвеждат на база минерално масло и съдържат високоефективни присадки, които осигуряват необходимите антипенни, температурни, аникорозионни, противоизносни и антиокислителни свойства.

Индустриални масла

Индустриалната продукция на Газпромнефт се използва в хидравлични системи, прокатни станове, преси, редуктори, станове и друго промишлено оборудване. Тук влизат следните материали:

 • Хидравлични масла
 • Редукторни масла
 • Компресорни масла
 • Турбинни масла
 • Закалъчни масла и топлоносители
 • Масла за прокатни станове
 • Циркулационни масла
 • Масла за направляващи парлели
 • Масла за целулозно-хартиената промишленост
 • Осеви масла
 • Трансмисионно-хидравлични течности
 • Индустриални масла без присадки
 • Разделителни масла
 • Масла-омекотитрели и масла-пластификатори

Gazpromneft Moto 2T

Благодарение на високите експлоатационни свойства и програмата по импортозамяна всички тези продукти са широко използвани в различни отрасли от промишлеността на Русия и страните от ОНД. Те подхождат не само за руско оборудване, но и отговарят на изискванията на западната техника.

Този уебсайт използва бисквитки  за да подобри услугите ни. Моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките и с Декларацията за поверителност преди да продължите.