Преимущества при използване на поликарбамитова грес

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

„Нашето предприятие мисли за преход от литиево-комплексни смазки към подобни, но поликарбамитни за някои наши машини. Какви са преимуществата и недостатъците при използване на поликарбамитовите смазки в сравнение с литиевите, ако всички останали фактори са равни? "

При сравняване на двете смазки най-голям недостатък е че не са съвместими. Тя се изразява или във втвърдяване или в размекване на смазката. Размекването може да доведе до ненадеждно смазване на ролки. След това е необходимо да се добави допълнителна смазка за поддържане на съответстваща смазка до тогава, докато несъвместимата смес не бъде премахната. Втвърдяването може да доведе до сериозни проблеми, защото смазката повече не може да проникне в кухината на лагера, оставяйки го гладен за грес.

Но сгъстителите от поликарбамид притежават някои преимущества в сравнение с литиевите сгъстители. Например, поликарбамитните смазки често се явяват предпочитани за херметично използване. Тези смазки, имат высоки работни температури, присъщи са им антиоксидантни свойства, висока термостабилност и ниски характеристики на отстраняване на въздух. Те също имат точка на прокапване примерно 270 градуса C (518 градуса F). Освен това, тъй като техния състав не е основан на сгъстител на металлна основа, такива като литиевите смазки, то затова могат да се използват при електродвигателите. Средно, поликарбамитовите смазки могат да имаь от три до пет пъти по-дълъг експлоатационен  срок в сравнение с тези на основа литий.

От друга страна, литиевия комплекс се явява най-разпространен сгъстител на пазара, представляващ почти 60 процента от смазките, достъпни в Северна Америка. Статистиката на съвместимост показва, че съществува широк спектър сгъстители, с които са съвместими литий-комплексните сгъстители. Освен това се явява основен избор сгъстител за болшинството производители на оборудване. Литиевите комплексни смазки обикновенно осигуряват добра стабилност, високотемпературни характеристики и някои водоустойчиви свойства.

Както поликарбамитовите, така и литиевите комплексни смазки имат свои преимущества и недостатъци, затова задължително в началото проверете съвместимостта и вискозитета на всеки продукт. Сгъстителите от поликарбамит могат да бъдат полезни във влажни среди и в тези случаи, когато се очаква продължителен експлоатационен срок. Противозадирни (EP) и антиоксидантни присадки могат да бъдат смесени за увеличаване на експлоатациония срок и надеждност на оборудването. Разбира се приемането на требуемите характеристики на смазките ще влияят на това, какъв базов сгъстител следва да се използва.

Този уебсайт използва бисквитки  за да подобри услугите ни. Моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките и с Декларацията за поверителност преди да продължите.