«Роснефт» започна да произвежда резбови смазки за тръби в нефтения отрасъл

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Предприятието от на концерна "Роснефт" – „РН-Смазочни материали и московският завод "Нефтепродукт" започнаха производството на смазочни материали за резби за тръби, използвани при сондиране. Rosneft Plastex CT-1 и Rosneft Plastex СТ-4 са призвани да заменят импортните аналози.

Новите продукти са предназначени за смазване на резбови връзки по време на закрепване на винтове, както и за запечатването им, когато са изложени на вътрешно и външно налягане. Смазочните материали са подходящи за обслужване на корпуси, тръби и пробивни тръби с всякакъв диаметър.

Rosneft Plastex CT-1 и Rosneft Plastex СТ-4 отговарят на изискванията на международния стандарт ISO 13678:2015 (АРI-5А3). Материалите са преминали стендови и полеви изпитания на натурни образци на резбови съединения на нефтени тръби в Самара, а така също в полеви условия на находищата на «РН-Юганскнефтегаз» и на Тарасовското находище. Дълбочината на залягане на тръбите е от 1,5 до 3 хил. метра, температура на нанасяне на смазката – от -15 °С до -30 °С, налягане на инструмента – до 190 атмосфери.

В допълнение, смазките Rosneft Plastex CT-1 и Rosneft Plastex CT-4 показали висока производителност по време на тестове за ремонт и нови тръби на най-големите специализирани предприятия в Русия.

Този уебсайт използва бисквитки  за да подобри услугите ни. Моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките и с Декларацията за поверителност преди да продължите.