Покритията MODENGY удължават експлоатациония срок на вятърните енергетически установки

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Вятърните енергетически установки (ВЕУ) се използват за производство на екологически чиста енергия. Силата на вятърните потоци се преобразува в електрическа енергия без вредни емисии в атмосферата.

Ветровите станции активно се установяват в много страни. В Русия те все още не са широко разпространени поради високите разходи за енергия за крайните потребители. На законодателно ниво се предприемат мерки за подпомагане на „зелена“ енергия: разпределят се квоти за изграждане на вятърни турбини.

Фрикционните възли на вятърните конструкции са подложени на бързо износване поради експлоатация при условия на висока скорост на въртене, екстремни сили на триене на повърхностите и неблагоприятни метеорологични условия.

Сервизното обслужване на такива системи е затруднено поради отдалеченост и голяма височина. Затова специалистите използват материали MODENGY, реализиращи технологии на сухо смазване. Те имат повишена устойчивост на износване, едно приложение защитава механизмите през целия им експлоатационен живот.

На плъзгащите се лагери въртящи лопатките на ВЕУ се нанася антифрикционно твърдосмазочно покритие MODENGY 1003. Високата носеща способност на материала осигурява ефективната му работа при силно натоварена триеща двойка метал с метал.

Съставът се нанася, чрез метод на разпръскване и се полимеризира при стайна температура. Благодарение на това е възможно обслужване на едрогабаритни лагери.

Покритието работи в широк температурен диапазон, устойчиво е на агресивни влияния, не се изстисква и не се изпарява от мястото на нанасяне.Това осигурява стабилна работа на вятърните централи за целия период на тяхната експлоатация.

Този уебсайт използва бисквитки  за да подобри услугите ни. Моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките и с Декларацията за поверителност преди да продължите.