Новите електропроводящи лепилни състави LOCTITE идеално подхождат за използване в автомобилостроенето

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

В отговор на новите изисквания към автомобилните сензори - тяхното представяне при по-високи температури и енергийни колебания - Henkel разработи линия от електропроводими лепила LOCTITE Ablestik ICP 4000. Продуктите на основата на силикон имат уникални свойства: могат да издържат до +200 ° C и осигуряват необходимата гъвкавост за работа със значителни вибрации.

Традиционно за автомобилните датчици се използват лепила на основа епоксидна смола. С развитието на технологиите разположението на двигателя се изменило – той вече се намира по-близо до източника на топлина и вибрации. В резултат на това епоксидните състави трябваше да бъдат изоставени, тъй като те нямаха достатъчна гъвкавост и електрическа проводимост.

«Специалистите по автомобилна електроника все по-често търсят по устойчиви лепилни материали, които могат да издържат суровите условия на експлоатация –обяснява Том Едкок- международен мениджър по продукти за сглобяване на електронно оборудване в компанията Henkel. – За да осигурим гамата на нашите нови силиконови лепила изискваме експлоатационни характеристики, като излязохме зад рамките на традиционните схеми на провеждане на изпитания».

Стандартните тестове на въздействие на температура, влажност, ударни натоварвания оценяват ефективността на лепилата в течение на 1000-1500 часа работа. При проверкa свойствaта нa материалите от серията LOCTITE Ablestik ICP 4000 времето на провеждане на изпитанията било удвоено. Новите състави на основа силикон показали високи характеристики даже след 3000 часа работа в сурови условия.

Освен това, лепилата LOCTITE Ablestik ICP 4000 демонстрират много ниско ниво на отделяне на газове и теч по време на втвърдяване.

Този уебсайт използва бисквитки  за да подобри услугите ни. Моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките и с Декларацията за поверителност преди да продължите.