Компанията Klüber Lubrication предлага ефективни способи за защита на нефтогазово оборудване в период на престой

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

 

Нестабилността на световната икономика в последно време заставила предприятията от нефтогазовия отрасъл да приемат извънредни решения. Производствените мощности падат, прекратяват се много работи в полеви условия.

За да се съхрани оборудването в период на престой компанията Klüber Lubrication предложила свои материали. Те защитават детайлите от негативното въздействие в екстремални температури и висока влажност.

Планът по консервация на техника от Klüber предполага изпълняване на следните препоръки.

Външните повърхности на оборудванията е необходимо да се обработват със специална смазка Hydrokapilla NBU 25 HC US. Тя притежава високи антикорозионни свойства, леко се нанася с помощта на ръчна пръскачка или четка. Тази смазка защитава металните детайли в течение на година.

Като антикорозионно средство може да се използва също така Contrakor Fluid H 1. Разтворът притежава превъзходна смазваща способност и леко прониква в най- труднодостъпни места. Contrakor Fluid H 1 не само защитава детайлите от корозия, но и разтваря появила се ръжда и оксидни филми.

Специалистите от Klüber Lubrication препоръчват да се съхранява оборудването в места, неподложени на вибрации, защото това явление може да доведе до преждевременна повреда на лагерите.

Скоростни кутии трябва да са заредени с масло Klüberoil SU 2-150K US. То защитава от корозия както на потопени в него детайли, така и намиращи се над нивото на маслото.

На всеки 3-6 месеца (в зависимост от условията на съхранение) всички подвижни възли на оборудването е необходимо да се въртят ръчно, добавяйки смазка или масло. Излишните смазочни материали следва задължително да се отстраняват.

Този уебсайт използва бисквитки  за да подобри услугите ни. Моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките и с Декларацията за поверителност преди да продължите.