API обновява системата за лицензиране на моторни масла и системата за сертификация

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Американският петролен институт (API) наскоро издаде актуализиран стандарт, който урежда начина, по който маркетолозите на моторните масла удостоверяват, че маслата за бензинови и дизелови двигатели отговарят на стандартите на API за съответствие.

"Този нов стандарт помага да се гарантира, че потребителите имат спокойствие, че поставят най-висококачествените моторни масла в своите автомобили или камиони", казва Кевин Ферик, директор на продуктовите програми на API.

Осемнадесетото издание на API 1509 описва доброволната система за лицензиране и сертифициране на маслата за двигатели (EOLCS), както и методи за разработване на нови стандарти за производителност на маслото. То също така предоставя на доставчиците описание на маркировките на API и тяхното използване, лицензионни изисквания и след продажбено съответствие и процедури за прилагане, които помагат да се удостовери, че продуктите лицензирани или претендиращи, че отговарят на стандартите на API, действително отговарят на стандартите.

Стандартите на API са разработени в акредитирания процес на Американския институт за национални стандарти в организацията, като гарантират, че стандартите са признати не само за тяхната техническа строгост, но и за акредитацията им от трети страни, което улеснява приемането от държавни, федерални и международни регулатори. Отделът за ГИС на API е отговорен за определяне на стандарти, сертифициране, обучение, събития, публикации и програми за безопасност за промишлени операции.

За повече информация посетете www.api.org.

Този уебсайт използва бисквитки  за да подобри услугите ни. Моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките и с Декларацията за поверителност преди да продължите.