Категории продукти

ПРОМОЦИИ

Лубрика Супер плюс 10W40 - 1 л.
Лубрика Супер плюс 10W40 - 1 л.
7.08 лв.


Лубрика Tурбо Дизел 15W40 - 1 л.
Лубрика Tурбо Дизел 15W40 - 1 л.
5.04 лв.


Лубрика DOT 4 - 0.45 л.
Лубрика DOT 4 - 0.45 л.
4.50 лв.


Лубрика Tурбо Дизел 10W40 - 1 л.
Лубрика Tурбо Дизел 10W40 - 1 л.
7.08 лв.


Лубрика ATF Dexron - 18 л.
Лубрика ATF Dexron - 18 л.
78.73 лв.


Лубрика Супер бензин 10W40 - 1 л.
Лубрика Супер бензин 10W40 - 1 л.
7.08 лв.


ВходDesigned by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Как да се калибрират нови пистолети за гресиране ПДФ Печат Е-мейл

Закупихме няколко нови смазочни пистолети. Трябва ли да се калибрират преди използване? Ако е нужно как точно се извършва?

Болшинството хора мислят за смазочните пистолети, като за устойчиви носители, които доставят смазка до лагер през зерк фитинг. Смазка обикновено се вкарва с използване на определено количество напомпвания с помоща на смазочен пистолет или докато смазка не излезе от уплътнението. Но тези методи могат да доведат до множество проблеми. Например извънредното увеличение може да предизвика натрупване на топлина в лагера и до послдваща повреда. Намаленото ниво (глад) може да доведе до извънредно триене с потенциално повреждане на търкалящете се елементи.

Най-добрият подход е да се помисли за смазочен пистолет, финно калибровано смазочно устройство, което осигурява точное количество смазка за лагера. По-добро калкулиране на обема на греста и честотата може да помогне на вас да определи, колко смазка е необходимо и как често смазват лагерите. В ръководството по изготвяне на оборудване понякога влизат и инструкции по смазване на лагери. Макар, че тези методи ви помагат да решавате, колко често да се повтаря гресирането на вашите лагери и колко смазка да се използва, рядко се отчита колко смазка се доставя от смазочния пистолет.

Един от способите за калибриране на смазочния пистолет се явява използването на малък мащаб с висока разрешителна способност (десет или сто грама). Напомпете с пистолета 10 пъти бавно. След това вземете показанието от скалата и го разделете на 10 (количеството на напомпванията). Това ще покаже средното количество смазка за ход.

Знайте, че стойностите на смазочните пистолети от различни марки и модели могат да варират в зависимост от количеството смазки, която те доставят с всяко напомпване. Затова всеки смазочен пистолет тярбва да бъде маркиран с количеството на изпомпена смазка и регулярно да се прекалибрира. Освен това се убедете, че при калиброване се използва една и съща смака.

Датчик за смазка – това е още един вариант, който
не изисква калибровка. Той се монтира между маркуча на смазочния пистолет и хидравличния съединител, който се използва за закрепване към зерк фитинга. Когато оператора нагнетява смазката през маркуча, дозиращото устройство осигурява цифрово отчитане на малък екран, измервайки обема или теглото. Макар, че цифровото отчитане е полезно, тези устройства могат да бъдат обемисти и не могат да бъдат добър вариант за лагери в тесни места.

 

Търси продукт

Вашата кошница

VirtueMart
Кошницата Ви е празна.

Последни продукти

Антифриз концентрат G-12+
Антифриз концентрат G-12+
8.40 лв.
Антифриз концентрат GM-72 - 1 кг.
Антифриз концентрат GM-72  - 1 кг.
3.84 лв.

Реклама

Препоръчано:
Школа ИНТЕНЗИВ
Езиково и компютърно обучение на високо ниво.
Онлайн езиково обучение
Изучавайте в удобно за вас време от дома си
Интернет зоомагазин
Интернет зоомагазин
Габровският портал
Информация за града, много снимки, фирмена информация, реклама.
Зоомагазин
Най-добрият зоомагазин в Габрово
Ерозийни и CNC машини
Нови и втора употреба машини, гаранционен и извънгаранционен сервиз, резервни части.