Категории продукти

ПРОМОЦИИ

Лубрика Супер плюс 10W40 - 1 л.
Лубрика Супер плюс 10W40 - 1 л.
7.08 лв.


Лубрика Супер бензин 10W40 - 1 л.
Лубрика Супер бензин 10W40 - 1 л.
7.08 лв.


Лубрика DOT 4 - 0.45 л.
Лубрика DOT 4 - 0.45 л.
4.50 лв.


Лубрика ATF Dexron - 18 л.
Лубрика ATF Dexron - 18 л.
78.73 лв.


Лубрика Tурбо Дизел 15W40 - 1 л.
Лубрика Tурбо Дизел 15W40 - 1 л.
5.04 лв.


Лубрика Tурбо Дизел 10W40 - 1 л.
Лубрика Tурбо Дизел 10W40 - 1 л.
7.08 лв.


ВходDesigned by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Защо е необходимо избягването на фунии при наливане на масло ПДФ Печат Е-мейл

Аз съм слушал много и различни мнения относно това, следва ли да се използват фунии за наливане на масло в резервоар. Можете ли да обясните, защо фунии не трябва да се използват? "

Ще си кажете, че навсякъде при наливане на масло в машина е необходимо от голям съд да се прехвърли маслото през малък отвор в машината. Фунията е предназначена да се направи това отверстие по-широко за добавянето на маслото. Фуниите могат да облегчат тази задача, но не се препоръчват, защото е възможно попадане на замърсени вещества в маслото.

Фуниите обикновено се съхраняват на мръсни рафтове в складовете на ГСМ. Когато техника по техническо обслужване не използва фунията дълго време, то по нея полепва прах. Преди да я използва, техника може да забърши фунията с мръсен парцал, който го е носил в джоба си, което допълнително влошава горния слой на фунията.

Помнете, че маслото, което преминава през фунията, не е единственото, което влиза в оборудването. Всички замърсени частици във фунията също влизат в машинната система. Докато някои хора следят за големите частици, то е необходимо да се знае, че има и такива, които не се виждат от човешкото око.

Друг риск на фуниите е вероятността от смесването на замърсители между две несъвместими смазочни материали. На пазара съществуват много масла, които ако се смесят едно с друго могат да доведат до повреди на машините. Тук е възможно да се използват фунии с различен цвят за удобство (но е необходимо да имат и маркировка) за да се използват за определени масла. Следователно, чрез една и съща фуния могат да преминават различни масла, които мога да замърсяват смазочния материал вътре в машината и да нанесат значителна щета.

Ако има ситуация, когато ви е абсолютно необходимо да използвате фуния, еднократната употреба е най-дибрия вариант. Тези еднократни фунии могат да се съхраняват в оригинална упаковка, за да се съхранят чисти преди всяка употреба.

Херметичен и повторно използваем (S & R) контейнер се явява добра алтернатива на фунията. В тези контейнери обикновено имат капак за изливане или помпа, което облегчава преноса на смазочния материал от смазочното помещение в машината в завода. Но основно преимущество на тези контейнери се явява това, че те намаляват вероятността от попадане на частици.

 

Търси продукт

Вашата кошница

VirtueMart
Кошницата Ви е празна.

Последни продукти

Антифриз концентрат G-12+
Антифриз концентрат G-12+
8.40 лв.
Антифриз концентрат GM-72 - 1 кг.
Антифриз концентрат GM-72  - 1 кг.
3.84 лв.

Реклама

Препоръчано:
Школа ИНТЕНЗИВ
Езиково и компютърно обучение на високо ниво.
Онлайн езиково обучение
Изучавайте в удобно за вас време от дома си
Интернет зоомагазин
Интернет зоомагазин
Габровският портал
Информация за града, много снимки, фирмена информация, реклама.
Зоомагазин
Най-добрият зоомагазин в Габрово
Ерозийни и CNC машини
Нови и втора употреба машини, гаранционен и извънгаранционен сервиз, резервни части.