Категории продукти

ПРОМОЦИИ

Лубрика DOT 4 - 0.45 л.
Лубрика DOT 4 - 0.45 л.
4.50 лв.


Лубрика Tурбо Дизел 15W40 - 1 л.
Лубрика Tурбо Дизел 15W40 - 1 л.
5.04 лв.


Лубрика Супер плюс 10W40 - 1 л.
Лубрика Супер плюс 10W40 - 1 л.
7.08 лв.


Лубрика Tурбо Дизел 10W40 - 1 л.
Лубрика Tурбо Дизел 10W40 - 1 л.
7.08 лв.


Лубрика ATF Dexron - 18 л.
Лубрика ATF Dexron - 18 л.
78.73 лв.


Лубрика Супер бензин 10W40 - 1 л.
Лубрика Супер бензин 10W40 - 1 л.
7.08 лв.


ВходDesigned by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Два способа за решаване на проблема с прегряването ПДФ Печат Е-мейл

Ние имаме хидравлична машина за производство на тухли, която работи в нашея завод от месеци. Хидравличната помпа прегрява, макар че имаме топлообменник. Каква може да е причината и какви са вашите предложения по отстраняване на проблема? "

С
ъществуват два способа за решаване на проблема на прегряване с хидравличните възли: да се намали топлинното натоварване или да се увеличи разсейването на топлината. Неефективността свързана с помпата, клапаните, падане на налягането и механизмите, способства за топлинното натоварване на системата. Увеличената неефективност е предизвикана от удължените тръби, така и неправилни тености и времене на работа, всичко това увеличава топлината, предавана на маслото. Ако топлообменника е недостатъчен за отстраняването на топлината, следва повишение на температурата на маслото.

При хидравличните масла горния температурен диапазон на маслото не трябва да превишава 70-800
C. Eдин от основните проблеми се явява вискозитета на маслата, попадащи извън спецификацията при приближаване на тези горни температури. С достигането на горния предел, вискозитета може да се окаже недостатъчен за защита на вашите машинни компоненти. За щастие, на пазара има специални течности, които постоянно работят при по-високи температури.

Необходимо е да отчитате дали могат уплътненията на машината да издържат на повишените температури. Знайте, че при 800C минералното масло започва бързо да се влошава. Знаейки топлинното натоварване на системата и знаейки изстиването, вие можете да определите, стабилна или неустойчива е системата. Нестабилната система – това е система, която генерира повече топлина, отколкото охладителната система може да разсее. Ако системата е нестабилна, то вие трябва да решите, какво може да се направи, да да се отстрани проблема.

Както вече бе казано намаляването на топлинното натоварване се явява един от вариантите, но това не винаги е възможно. Друг вариант – да се увеличи охлаждането. Това може да се достигне със закупуване на големи топлообменици или проверка на текущия топлообменник, за да се осигури неговото правилно функционирание. Освен това проверете температурата на охлаждащата вода в и извън топлообменника, когато маслото влиза и излиза. Това може да предизвика проблем с разсейването на топлаина с топлообменника или охлаждащата вода.

Накрая, проверете нивото на масло в резервоара. Маслото взема топлина преминавайки през системата връща тази топлина в резервоара, която трябва да бъде разсеяна. Ако нивото на маслото е много ниско, маслото не успява да освободи топлина.

 

Търси продукт

Вашата кошница

VirtueMart
Кошницата Ви е празна.

Последни продукти

Антифриз концентрат G-12+
Антифриз концентрат G-12+
8.40 лв.
Антифриз концентрат GM-72 - 1 кг.
Антифриз концентрат GM-72  - 1 кг.
3.84 лв.

Реклама

Препоръчано:
Школа ИНТЕНЗИВ
Езиково и компютърно обучение на високо ниво.
Онлайн езиково обучение
Изучавайте в удобно за вас време от дома си
Интернет зоомагазин
Интернет зоомагазин
Габровският портал
Информация за града, много снимки, фирмена информация, реклама.
Зоомагазин
Най-добрият зоомагазин в Габрово
Ерозийни и CNC машини
Нови и втора употреба машини, гаранционен и извънгаранционен сервиз, резервни части.