Трансмисионно масло Роснефт- характеристики и преимущества

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Изменчивият курс на рублата подтиква автолюбителите към преход на продукция на руския нефтопром. Един от най-известните представители се явява компанията Роснефт.

Двигателни масла

Нейната продукция се отличава с високо качество благодарение на уникалните присадки и базови масла дълбоко очистени. Трансмисионните течности Rosneft, както и други материали от тази марка, са обект на качествен контрол и отговарят на всички международни стандарти. В резултат по свойства те не отстъпват на скъпите аналози, а в редица случаи и ги превъзхождат.

Трансмисионните масла Роснефт се използват за намаляване на триенето и защита на механизмите на трансмисии, механични и автоматични скоростни кутии. За да се разпределят и задържат върху метални повърхности, течностите имат достатъчно висок вискозитет, тъй като редукторите нямат маслена помпа и само най-ниската част на предавката е в масления картер.

Как да изберем трансмисионно масло Роснефт?

Изборът на трансмисионно масло се осъществява с отчитане на неговия вискозитет, наличие на определени добавки и типа на основата.

Маслата Роснефт се класифицират по два световни вискозитетни стандарта – SAE (SAE J306) и API.

SAE определя вискозитета на маслото по единна скала. Този индикатор може да бъде обозначен с един номер (например 80), цифра с буквата W (означава материал за всякакви метеорологични условия) или две цифрови означения: 75W-80,80W-85, 75W-90, 80W-90 и т.н.

Класификацияна вискозитет по API (версия Американски Институт по Нефтепродукти) подразбира стандарти GL-1, 2, 3, 3+, 4, 4+ 5, 6. Маслата на Rosneft се разделят на тези групи в зависимост от областите на приложение и условията на работа на възлите.

Пакетът с добавки, използван в трансмисионните течности на Rosneft, определя тяхната обща категория и засяга ключовите характеристики на продуктите при експлоатационни условия.

По тип добаки маслата Роснефт се подразделят на:

 • Антикорозионни и противоокислителни: притежават повишена химическа стабилност, деемулгиращи и пеногасящи свойства
 • Противоударни: съдържа присадки, повишаващи устойчивостта на филма, създадено от маслото на детайлите на трансмисиите; активизирайки се при всякаква температура на повърхностите и не предизвиквайки корозия на детайлите
 • Смесени: съдържат синтетични мастни киселини, които повишават смазването и здравината на филма;най-често се използват в червячни предавки

Стандартни препоръки, позволяващи да се направи избор в полза на масло с едни или други добавки няма, затова този въпрос се явява чисто субективен.

Като се вземат предвид условията на работа, вида на трансмисията и някои други фактори, трансмисионните течности се избират с определен тип базово масло: синтетично, полусинтетично или минерално.

Минералната основа обикновено има по-висок вискозитетен коефициент при налягане в сравнение със синтетичната, което и позволява да се създаде защитен филм с голяма дебелина. Именно затова висококачествените минерални масла Роснефт ефективно работят в болшинството трансмисии.

Въпреки това, в някои ситуации - като високи работни температури и удължени интервали за обслужване на автомобила - синтетичните масла са по-ефективни, защото са по-устойчиви на окисляване и термично разграждане.

Освен това синтетиката на Rosneft се представя по-добре при отрицателни температури на околната среда поради високия си ВИ и ниските точки на застиване. Tова позволява да се изключи необходимостта от смяна на маслото в зависимост от сезона.

Кратък обзор на най-популярните трансмисионни масла Роснефт

Едни от най-популярните трансмисионни течности се явяват материали от серията Роснефт Kinetic.

Kinetic GL-4/5 SAE 75W-90

Произвежда се от висококласно полусинтетично базово масло и специален пакет многофункционални присадки.

Използва се при силно натоварени трансмисии с всякакви видове зъбни-ремъчни предавки, редуктори на кормилни предавки, водещи мостове, разпределителни кутии, скоростни кутии на камиони и специално оборудване.

 • Създава на повърхностите устойчив маслен филм, предотвратяващ преждевременно износване на детайлите
 • Защитава синхронизатори при повишени температури
 • Отлично възприема ударни натоварвания
 • Притежава термична стабилност и отлични антиокислителни свойства
 • Увеличава експлоатационния срок на детайлите на скоростната кутия
 • Не се пени
 • Предпазва от корозия
 • Не оказва отрицателно влияние на уплътняващи материали.
 • Намалява разхода на гориво, благодарение на нискотемпературни свойства
 • Облегчава пуска на студен двигател.

Kinetic GL-5 SAE 80W-90

Произвежда се на минерална основа с добавени уникални присадки. Използва се през целия сезон в скоростните кутии на руски и европейски автомобили (с изключение на задвижване на предните колела) при температури от -26 до +40 ° C, в хипоидни предавки и водещи мостове с конусно предаване.

Надеждно и дългосрочно защитава елементите на трансмисиите, работещи при повишени натоварвания и скорости. Облегчава превключване на предавки и не изменя своите свойства при всякакви температури.

Kinetic GL-4 SAE 80W-85

Произвежда се от качествена минерална основа с въведени специални присадки. Използва се за целогодишна поддръжка на скоростни кутии на леки автомобили (включително задвижване на предните колела) на руско и европейско производство.

 • Защитава детайлите на МСК при високи натоварвания и скорости
 • Облегчава превключването на скорости
 • Предупреждава за повишено износване на детайлите
 • Не изменя своите параметри в голям температурен диапазон
 • Не се изисква смяна за достатъчно дълъг период от време

Kinetic GL-5 SAE 85W-90

Произвежда се на минерална основа с високо качество с добавени оригинални присадки.

Използва се за обслужване на скоростни кутии руско производство (не на задвижване на предните колела), вносни диференциали, водещи хипоидни оси и коничните предавки.

Работен температурен диапазон -26… +40 °С.

В числото на популярните трансмисионни масла Роснефт влиза Роснефт ТСП-15К.

Произвежда се съгласно ГОСТ 23652-79. Буква «С» означава сернист нефт, «П» – специални присадки, влизащи в състава.

Роснефт ТСП-15K се препоръчва за използване в конични зъбни колела и силно натоварени цилиндрични зъбни колела на камиони от марките Kraz, Kamaz, Ural.

Маслото предотвратява преждевременното износване на трансмисионните части, предотвратява изтъркване и е ефективно при ниски температури. Благодарение на миещи и добавки против разпенване, течността почиства компонентите на трансмисията от различни отлагания и не се разпенва.Диапазонът на работни температура -20… +130 °С.

Главното достойнство на трансмисионните масла Роснефт се състои в оптималното съотношение достъпна цена и отлично качество. Поради своите високоефективни свойства и съответствие със световните стандарти в областта на автомобилните сервизни течности, материалите на Rosneft в повечето случаи могат да заменят скъпите вносни масла.

Търсене в магазина

Количка

Обща сума:   0.00 ЛВ
Към количката

Този уебсайт използва бисквитки  за да подобри услугите ни. Моля, запознайте се с нашата Политика за бисквитките и с Декларацията за поверителност преди да продължите.